Gerbang
Pembayaran
Gerbang
Pembayaran

Apakah yang dimaksudkan dengan gerbang pembayaran? Gerbang pembayaran atas talian (Online Payment Gateway) adalah sebuah sistem yang dibina untuk memudahkan urusan jual beli e-dagang atau perniagaan atas talian antara peniaga dengan pelanggan.

Tingkatkan transaksi dan akses perniagaan pada bila-bila masa, di mana-mana sahaja dengan platform pembayaran yang disediakan.

Billplz
Billplz

Billplz adalah sebuah sistem yang membolehkan anda menyediakan satu borang tempahan dan bayaran. Anda hanya perlu memberikan URL kepada borang tempahan tersebut kepada pelanggan anda. Melalui gerbang pembayaran Billplz, peniaga boleh menerima pembayaran daripada pelanggan yang mempunyai Sistem Perbankan Internet Malaysia yang berbeza seperti CIMB Clicks, Bank Islam dan mana-mana syarikat yang menyertai Perbankan Runcit FPX.

Billplz juga mempunyai ciri Penghantaran Automatik yang membolehkan pelanggan membuat bayaran terus melalui Laman Pembayaran FPX. Peniaga juga boleh memilih opsyen penghantaran seperti notis pemberitahuan secara automatik.

Lebih Lanjut
MOLPay
MOLPay

Setiap gerbang pembayaran yang ditawarkan oleh syarikat lain memberikan kualiti yang berlainan terhadap perniagaan usahawan. Namun, MOLPay yakin untuk membantu membina perniagaan dengan reputasi global dari segi keyakinan pelanggan, keselamatan sistem operasi dan penjenamaan. Pembayaran Marketplace MOLPay ialah sistem penyelesaian pembayaran yang dibina untuk memudahkan jaringan pembayaran berbeza daripada peniaga-peniaga yang berlainan.

Melalui sistem pemprosesan automatik, ia dapat menbahagikan dan menguruskan pembayaran yang dilakukan antara peniaga. Sesuai untuk perniagaan bersifat operator marketplace yang mengupah peniaga bawahan untuk menjual produk atau perkhidmatan dalam platform marketplace.

Lebih Lanjut
MPay
MPay

Sistem ManagePay Berhad (Mpay) adalah penyedia pembayaran elektronik untuk bank, institusi kewangan, peniaga dan pengeluar kad yang beroperasi di Malaysia. Mpay telah menerima notis kebenaran daripada Bank Negara Malaysia untuk memberikan perkhidmatan sistem MPay pada Januari 2013.

MPay juga berkepentingan sebagai penyedia perkhidmatan pembayaran dan kewangan melalui Sistem Pembayaran Inovatif terkini dan komprehensif berbanding syarikat pesaing yang berada dalam pasaran.

Lebih Lanjut
iPay88
iPay88

iPay88 merupakan satu gerbang pembayaran yang dibina berdasarkan sistem Start-Up bagi memudahkan urusan jual beli peruncit dalam talian Malaysia. Gerbang pembayaran iPay88 telah membantu ribuan usahawan berjaya dalam e-dagang dan ruang aplikasi perniagaan online menggunakan telefon bimbit; melalui ekosistem pembayaran dalam talian yang pernah memenangi anugerah.

Kejayaan iPay88 adalah kerana falsafah perkhidmatannya yang mementingkan input baharu dalam menyemai budaya inovatif dan komited terhadap pembinaan sistem gerbang pembayaran terkini dan moden selain bersifat mudah alih. Hal ini membantu perkhidmatan iPay88 untuk terus bersifat kompetitif dan memberikan kelebihan kepada peruncit yang mempercayai gerbang pembayaran iPay88.

Lebih Lanjut
eGHL
eGHL

eGHL menyokong peruncit dengan ciri penuh penyelesaian pembayaran yang menghubungkan mereka ke landskap pembayaran internet ASEAN. eGHL telah ditubuhkan pada Mac 2013 dan merupakan sistem Pembayaran Internet di bawah GHL Sistem Berhad (KLSE: GHLSYS 0021) yang menawarkan gerbang pembayaran internet yang selamat.

Antara fungsi yang turut ditawarkan adalah saluran pembayaran kad dan bukan kad merentasi negara-negara Asia Tenggara. eGHL mematuhi Akta Perkhidmatan Kewangan Malaysia 2013 dan gerbang pembayaran yang ditawarkan mematuhi PCI tahap 1 dan dibina menerusi teknologi terkini dalam industri.

Lebih Lanjut
AsiaPay
AsiaPay

AsiaPay (Malaysia) telah bertapak di Malaysia sejak Mei 2010. Kemudian, AsiaPay telah menjadi penyedia internet dan servis pembayaran mudah alih serta teknologi yang utama di Malaysia dan Asia. AsiaPay juga membolehkan peniaga tidak kira saiz perniagaan, mempunyai perkhidmatan internet, telefon atau tempahan melalui surat, dengan memberikan proses kad kredit dan transaksi akaun debit real time, 24 jam sehari.

Turut ditawarkan adalah sistem kewangan dan perbankan dengan jaringan pilihan gerbang pembayaran yang pelbagai dan yang terkini. Terima pembayaran dari seluruh dunia dengan servis pembayaran yang komprehensif.

Lebih Lanjut
PayPal
PayPal

PayPal memudahkan anda untuk menerima bayaran – dalam talian, melalui telefon bimbit atau emel, di mana sahaja anda berada. Anda boleh melancarkan urusan pembayaran perniagaan anda serta akses kepada aplikasi tambahan dengan hanya satu akaun PayPal.

Lebih Lanjut